Brouwpunt – De leukste onderneming uit Waalwijk!

Heb jij altijd al je eigen bier willen brouwen? Dan ben je bij Brouwpunt aan het juiste adres! Brouwpunt is een jonge frisse onderneming met passie voor bier. De oprichter en ook tevens eigenaar van het bedrijf Thomas van Oosterom is al de nodige jaren actief in het bierbrouwen en deelt zijn passie voor het vak met liefde met anderen. Alle bierbrouw pakketten die op zijn webshop te vinden zijn, zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Zo kom je zowel als beginnende bierbrouwer, als gevorderde helemaal tot je recht. Wil jij weten hoe het proces in z’n werk gaat? Wij vertellen hoe het brouwen van craft beer werkt!

Kies online je favoriete pakket

Bier brouwen zonder bijpassend bierbrouw pakket, kan natuurlijk niet! Het is daarom dus ook belangrijk om eerst je starterspakket bier te bestellen, zodat je direct aan de slag kunt. In de webshop van Thomas heb je de keuze uit tientallen verschillende soorten bier, bestaande uit de traditionele biersoorten, maar ook de wat meer bijzondere varianten. Het is dus helemaal aan jezelf waar je voorkeur ligt. Heb je een pakket besteld, dan wordt deze meestal al de volgende dag bij je thuisbezorgd, zodat je direct aan de slag kunt met het brouwen van je eigen bier.

Het brouwen zelf

Nadat je je pakket thuis hebt ontvangen, wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk aan de slag! Het enige wat je nu nog nodig hebt, is een grote pan, waarin je het brouwsel kunt gaan maken. Een pan van 6 liter is overigens groot genoeg, maar groter mag natuurlijk altijd. Op het moment dat je wilt beginnen, is het wel belangrijk ervoor te zorgen dat alles goed schoon is. Is dit het geval, dan kun je beginnen. Omdat bier brouwen uit verschillende fases bestaat, is het belangrijk dat je stap voor stap doet wat er van je gevraagd wordt. In de basis is het niet heel ingewikkeld, maar wel belangrijk dit goed te doen.

Wanneer is het bier klaar?

Het brouwproces zelf neemt ongeveer zo’n 2 tot 4 weken in beslag. De voornaamste reden waarom dit zo lang duurt, is omdat het grootste deel van de tijd nodig is om het brouwsel te laten gisten. Tijdens dit proces ontstaan de smaken, geuren en kleuren van het bier. Dit kan, afhankelijk van het soort bier dat je aan het brouwen bent tot wel 10 dagen in beslag nemen. Laat het brouwsel gedurende deze periode dus ook gewoon rustig gisten, zodat de smaken tot hun recht kunnen komen. Nadat dit klaar is, is het tijd om de laatste hand aan het brouwsel te leggen en het vervolgens in de flessen te doen. Wanneer je dit hebt gedaan, laat je de flessen bij voorkeur nog even een paar dagen op een koele en donkere plek rijpen en dan is het klaar om gedronken te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *