Hoe lang kun je koffie bewaren?

een plank waar cappucino, koffiebonen en dergelijken op liggen

Koffie is voor velen van ons meer dan slechts een cafeïnehoudende drank; het is een ritueel, een moment van genot en een onmisbaar deel van onze ochtendroutine. Maar hoe vaak hebben we ons afgevraagd hoe lang die heerlijke koffie eigenlijk vers blijft? Het begrijpen van de houdbaarheid van koffie is belangrijk voor het behouden van de smaak en het aroma waar we zo van houden. In dit artikel duiken we dieper in op de vraag: “Hoe lang kun je koffie bewaren?” en geven we waardevolle inzichten in het bewaren van koffiebonen en gemalen koffie.

Hoe lang kun je koffiebonen bewaren?

Bij het nastreven van de perfecte kop koffie is de versheid van de bonen belangrijk, en deze begint al op het moment van aankoop.

Versheid bij aankoop

De versheid van koffiebonen hangt nauw samen met de branddatum. Verse bonen behouden niet alleen hun smaak, maar bieden ook een rijkere aroma-ervaring. Het is als het verschil tussen een kunstwerk bewonderen en er echt in ondergedompeld worden. Bij het kopen van bonen, let op leveranciers die de branddatum opgeven, en ga voor de meest recente mogelijk.

Opslagomstandigheden

De omgeving waarin je je koffiebonen bewaart, heeft een directe invloed op hun houdbaarheid. Lucht, licht en vochtigheid zijn de grootste boosdoeners. Luchtdichte containers zijn slechts het begin. Kies voor ondoorzichtige containers om je bonen te beschermen tegen licht. Bewaar ze op een koele, droge plaats om oxidatie te verminderen en aroma’s te behouden.

Aanbevelingen voor het bewaren van koffiebonen

Om de levensduur van je koffiebonen te verlengen, overweeg de volgende praktische tips:

Luchtdichte containers

Investeer in luchtdichte containers van goede kwaliteit, vooral als je een koffiemachine met dubbel bonenreservoir hebt. Hiermee voorkom je niet alleen dat zuurstof de bonen bereikt, maar behoud je ook de essentiële oliën die bijdragen aan de smaak.

Vermijd direct zonlicht

Hoewel koffiebonen over het algemeen bestand zijn tegen licht, kan direct zonlicht de delicate oliën beïnvloeden en de bonen een ongewenste smaak geven. Bewaar je koffiebonen op een donkere plaats, bij voorkeur in een voorraadkast of kast.

Koel en droog bewaren

Hitte en vochtigheid zijn vijanden van koffiebonen. Plaats de luchtdichte container op een koele, droge plek, zoals een voorraadkast. Vermijd opslag in de buurt van warmtebronnen zoals ovens of zonnige ramen.

Hoe lang kun je gemalen koffie bewaren?

In vergelijking met hele bonen heeft gemalen koffie een kortere levensduur, en het behoud van versheid hangt af van verschillende factoren.

Gemalen koffie, met zijn vergrote oppervlakte, oxideert sneller dan hele bonen. Deze oxidatie leidt tot het verlies van aroma en smaak, waardoor het belangrijk is om de versheid nauwlettend in de gaten te houden.

Door de fijnere textuur van gemalen koffie is het kwetsbaarder voor blootstelling aan lucht en vocht. Deze elementen dragen bij aan een snellere achteruitgang van kwaliteit.

Aanbevelingen voor het bewaren van gemalen koffie

Om de versheid van gemalen koffie te behouden, zijn specifieke bewaarmethoden van groot belang.

Gebruik van containers

Gebruik hoogwaardige luchtdichte containers, vooral als je een koffiemachine met dubbel bonenreservoir hebt. Deze containers beschermen tegen oxidatie door de blootstelling aan zuurstof te minimaliseren. Bonuspunt: kies een container met een ventiel om overtollige CO2 te laten ontsnappen.

Bewaren op een donkere plek

Bewaar gemalen koffie op een koele en donkere plaats. Hitte versnelt het oxidatieproces, waardoor het cruciaal is om het uit de buurt van warmtebronnen te houden. Een voorraadkast of keukenkastje biedt ideale omstandigheden voor langdurige versheid.

Invloed van koffiezetmethoden op houdbaarheid

De keuze van je koffiezetmethode kan een aanzienlijke invloed hebben op de versheid van gemalen koffie.

Filterkoffiezetapparaten

Filterkoffiezetapparaten vereisen een grovere maling, wat de blootstelling aan lucht minimaliseert. Hierdoor behoudt gemalen koffie vaak langer zijn versheid.

Espresso

Voor espresso is een fijnere maling nodig, wat betekent dat de koffie meer wordt blootgesteld aan lucht. Het is ideaal om de gemalen koffie snel na het malen te gebruiken voor de meest intense smaakbeleving. Naast Espresso is de versheid ook belangrijk voor andere varianten zoals een doppio koffie of een cappuccino. 

French press

Met een grove maling bij een French press wordt de blootstelling aan lucht geminimaliseerd. Dit draagt bij aan het behoud van versheid gedurende een langere periode.

Nootjes bij de koffie, kan dat?

koffie met mooie schuimlaag

Jij, de koffieliefhebber die graag geniet van een heerlijk kopje koffie, vraagt je misschien af of het gepast is om nootjes te serveren bij je dagelijkse cafeïne-fix. Het antwoord is een volmondig ja! Noten zijn niet alleen een gezonde en smakelijke toevoeging aan je koffie, maar ze kunnen ook je koffie-ervaring naar een hoger niveau tillen. In deze blog ontdek je waarom nootjes perfect samengaan met koffie en waarom je ze niet mag missen.

Een perfecte match

Koffie en nootjes vormen een perfecte match, net als een goede film met popcorn. De rijke, aardse smaak van koffie past naadloos bij de hartige, knapperige textuur en smaak van noten. Het is een combinatie die je smaakpapillen zal prikkelen en je koffiemoment nog aangenamer zal maken.

Een Gezonde boost

Noten zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze zitten boordevol essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, gezonde vetten, vezels, vitamines en mineralen. Het toevoegen van een handjevol noten aan je koffie kan je voorzien van de nodige voedingsstoffen en energie om je dag goed te beginnen.

Variatie voor je koffiemoment

Nootjes bieden ook variatie voor je dagelijkse koffiemoment. Met een assortiment van noten zoals amandelen, cashewnoten, walnoten, en pecannoten kun je steeds weer een andere noot kiezen om je koffie te vergezellen. Het is een eenvoudige manier om wat variatie in je dagelijkse routine te brengen.

Een knapperige begeleiding

Een knapperige nootjesmix kan een aangename textuur toevoegen aan je koffiepauze. Terwijl je geniet van je dampende kopje koffie, kun je af en toe een nootje knabbelen voor een bevredigende crunch. Het contrast tussen de warme koffie en de knapperige noten zorgt voor een interessante sensatie in je mond.

Noten als tussendoortje

Nootjes bij de koffie hoeven niet beperkt te blijven tot je ochtendroutine. Ze kunnen ook een geweldig tussendoortje zijn. Als je ‘s middags behoefte hebt aan een oppepper, kun je een handjevol notenmix pakken om je energieniveau weer op peil te brengen. Het is een gezond alternatief voor zoete snacks.

Eenvoudig en gemakkelijk

Het toevoegen van nootjes aan je koffie is eenvoudig en gemakkelijk. Je kunt een voorraad notenmix in huis hebben of een zakje noten bestellen als onderdeel van je borrelpakket bestellen. Op die manier zijn ze altijd binnen handbereik wanneer je zin hebt in een heerlijk kopje koffie met een knapperige twist.

Let op de portiegrootte

Hoewel noten gezond zijn, is het belangrijk om op de portiegrootte te letten. Noten bevatten calorieën, dus eet ze met mate. Een handjevol noten is meestal voldoende om van hun smaak en voordelen te genieten zonder jezelf te overladen.

Conclusie: Ja, nootjes bij de koffie kan zeker!

Dus, jij die je afvroeg of nootjes bij de koffie kunnen, hier is je antwoord: absoluut! Het is niet alleen toegestaan, maar het is ook een heerlijke en gezonde manier om van je dagelijkse koffiemoment te genieten. Of je nu kiest voor amandelen, cashewnoten, of een smakelijke notenmix, je zult merken dat nootjes de perfecte metgezel zijn voor je koffie. Dus, waar wacht je nog op? Voeg wat nootjes toe aan je koffiepauze en laat je smaakpapillen verrassen!

Brouwpunt – De leukste onderneming uit Waalwijk!

Heb jij altijd al je eigen bier willen brouwen? Dan ben je bij Brouwpunt aan het juiste adres! Brouwpunt is een jonge frisse onderneming met passie voor bier. De oprichter en ook tevens eigenaar van het bedrijf Thomas van Oosterom is al de nodige jaren actief in het bierbrouwen en deelt zijn passie voor het vak met liefde met anderen. Alle bierbrouw pakketten die op zijn webshop te vinden zijn, zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Zo kom je zowel als beginnende bierbrouwer, als gevorderde helemaal tot je recht. Wil jij weten hoe het proces in z’n werk gaat? Wij vertellen hoe het brouwen van craft beer werkt!

Kies online je favoriete pakket

Bier brouwen zonder bijpassend bierbrouw pakket, kan natuurlijk niet! Het is daarom dus ook belangrijk om eerst je starterspakket bier te bestellen, zodat je direct aan de slag kunt. In de webshop van Thomas heb je de keuze uit tientallen verschillende soorten bier, bestaande uit de traditionele biersoorten, maar ook de wat meer bijzondere varianten. Het is dus helemaal aan jezelf waar je voorkeur ligt. Heb je een pakket besteld, dan wordt deze meestal al de volgende dag bij je thuisbezorgd, zodat je direct aan de slag kunt met het brouwen van je eigen bier.

Het brouwen zelf

Nadat je je pakket thuis hebt ontvangen, wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk aan de slag! Het enige wat je nu nog nodig hebt, is een grote pan, waarin je het brouwsel kunt gaan maken. Een pan van 6 liter is overigens groot genoeg, maar groter mag natuurlijk altijd. Op het moment dat je wilt beginnen, is het wel belangrijk ervoor te zorgen dat alles goed schoon is. Is dit het geval, dan kun je beginnen. Omdat bier brouwen uit verschillende fases bestaat, is het belangrijk dat je stap voor stap doet wat er van je gevraagd wordt. In de basis is het niet heel ingewikkeld, maar wel belangrijk dit goed te doen.

Wanneer is het bier klaar?

Het brouwproces zelf neemt ongeveer zo’n 2 tot 4 weken in beslag. De voornaamste reden waarom dit zo lang duurt, is omdat het grootste deel van de tijd nodig is om het brouwsel te laten gisten. Tijdens dit proces ontstaan de smaken, geuren en kleuren van het bier. Dit kan, afhankelijk van het soort bier dat je aan het brouwen bent tot wel 10 dagen in beslag nemen. Laat het brouwsel gedurende deze periode dus ook gewoon rustig gisten, zodat de smaken tot hun recht kunnen komen. Nadat dit klaar is, is het tijd om de laatste hand aan het brouwsel te leggen en het vervolgens in de flessen te doen. Wanneer je dit hebt gedaan, laat je de flessen bij voorkeur nog even een paar dagen op een koele en donkere plek rijpen en dan is het klaar om gedronken te worden.

Hoe maakt u de beste cappuccino?

Iedereen weet wel wat een cappuccino is, maar hoe zet je eigenlijk de beste cappuccino? . Cappuccino is een dubbele espresso met warme opgestoomde melk en melkschuim. Voor de beste cappuccino moet de verhouding tussen deze drie gelijk zijn.

  1. Om te beginnen moet er eerst een espresso worden gezet. Espresso is een sterkere soort koffie
  2. Daarna moet er (bij voorkeur volle) melk worden opgestoomd. Dit kan worden gedaan door de melk in een melkkannetje te gieten en een stoompijpje te gebruiken in het kannetje
  3. Giet daarna de melk over de espresso heen. Het is hierbij de bedoeling dat de warme melk ietwat mengt met de koffie
  4. Het overgebleven melkschuim wordt over dit geheel heen gegoten. Het melkschuim moet deze keer op het geheel blijven liggen. Het schuim moet dus juist NIET mengen met de espresso en opgestoomde melk

En klaar is uw cappuccino. Proost en geniet ervan!

Het verschil tussen cappuccino, latte macchiato en koffie verkeerd

Het is natuurlijk nogal verwarrend met de grote hoeveelheid koffiesoorten die er zijn, want wat is nu eigenlijk wat? Wat houdt een cappuccino in en wat maakt iets een koffie verkeerd? En een latte macchiato, wat is daar dan weer anders aan? Hieronder leggen we u uit hoe al de koffiesoorten gemaakt worden en wat ze van elkaar onderscheidt. 

Cappuccino

Cappuccino is waarschijnlijk de meest bestelde koffiesoort. Iedereen kent het ook. Maar wat een cappuccino nou precies is, is voor veel mensen een raadsel. Dat zullen we hier dus maar eens uitleggen. De cappuccino is een dubbele espresso met warme opgestoomde melk en melkschuim. De verhouding tussen deze drie moet precies gelijk zijn.

Bij een cappuccino wordt eerst een espresso gezet. Daarna wordt de warme opgestoomde melk erop gegoten. Meestal wordt de (volle) melk opgestoomt in een melkkannetje met behulp van een stoompijpje. Het is de bedoeling dat de warme melk wat mengt met de espresso. Tot slot gaat de melkschuim daar bovenop. Voor meer uitleg over hoe u de beste cappuccino dan stap voor stap maakt, klik hier!

Latte macchiato

Ook de latte macchiato wordt veel besteld. De latte macchiato is een groot glas opgeschuimde melk waar een klein beetje espresso aan toegevoegd wordt. Dit zorgt voor een milde koffie met drie kleurlagen. Latte macchiato betekent letterlijk vertaald ‘gevlekte melk’ vanwege de kleurlagen. De latte macchiato heeft in verhouding meer melk dan een cappuccino. 

Bij een latte macchiato wordt de melk met stoom verwarmd. Deze koffiesoort wordt geserveerd in een groot glas. De vers gezette espresso wordt door de melkschuim heen gegoten. De espresso blijft dan drijven op de melk. Hierdoor ontstaan de drie kleurlagen: de warme melk onderin, de espresso daarbovenop en het laagje melkschuim helemaal aan de bovenkant.

Koffie verkeerd

Het is heel verwarrend, maar een koffie verkeerd is exact hetzelfde als een (caffè) latte. Haal dit trouwens niet door elkaar met een latte macchiato, dat is weer iets anders! Een koffie verkeerd is een espresso met warme melk en een klein beetje melkschuim. Bij een latte wordt meer melk gebruikt dan bij een cappuccino, waardoor hij dunner wordt en romiger wordt.

Bij een latte wordt de melk over een dubbele espresso geschonken. Het verschil tussen een koffie verkeerd/latte en een latte macchiato is dus de volgorde. Bij de latte wordt de espresso eerst ingeschonken, met daaroverheen de melk. Bij de latte macchiato gaat de espresso juist over de melk heen.

Koffiebekers voor koffieautomaat kopen

Wilt u koffiebekers voor uw koffieautomaat kopen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met verschillende zaken. Zo dient u koffiebekers te gebruiken die passen bij het formaat van uw koffieproducten. Bovendien dient u te bekijken welke mogelijkheden er wat betreft het instellen van uw koffieautomaat zijn. Zo voorkomt u koffiebekers die overstromen of te groot zijn en niet passen bij de koffieproducten die u aanbiedt. In dit artikel vindt u een aantal populaire koffiebekers die voor koffieautomaten gebruikt worden en daarnaast ontdekt u hoe het bedrukken van dit soort koffiebekers werkt.

Populaire koffiebekers voor koffieautomaat

Voor koffieautomaten worden over het algemeen koffiebekers van karton en plastic gebruikt. Door verschillende technieken is het mogelijk om koffiebekers te creëren waaraan u niet direct uw handen brandt. Dit heeft te maken met de geribbelde vorm van zogenaamde thermobekers en omdat er gekozen wordt voor karton dat van nature isoleert.

Standaard koffiebekers zijn meestal 150CC of 180CC. Dit is voldoende voor een gemiddeld kopje koffie. Wilt u espresso aanbieden of grotere formaten voor standaard koffieproducten? Dan is het raadzaam om koffiebekers in twee of drie formaten te bestellen. Zo beschikt u over het juiste formaat voor verschillende koffieproducten en kan er een passende hoeveelheid gekozen worden. Belangrijk is wel dat er ruimte overblijft. Zo voorkomt u dat er gemorst wordt en kan er volop genoten worden van het kopje koffie dat u uw personeel en gasten aanbiedt.

Koffiebekers laten bedrukken voor koffieautomaat

Wilt u uw koffiebekers laten bedrukken? Dat kan alleen met kartonnen koffiebekers. Het bedrukken van kartonnen koffiebekers kan in verschillende kleuren. Wanneer u voor een grotere oplage kiest, is dit mogelijk in een beperkt aantal kleuren. Als u voor een meerkleurige bedrukking kiest kunnen er kleinere aantallen geproduceerd worden. Dit heeft te maken met de werking van de desbetreffende machines en de kosten die met het instellen gemoeid gaan. Het is voordeliger om voor een grote oplage aan koffiebekers te kiezen. Op deze manier ontstaat schaalvoordeel en kunt u op de drukkosten besparen.

Wilt u zelf een ontwerp aanleveren? Dan kan dat volgens vastgelegde specificaties. Wilt u een ontwerp laten maken? Dan kunt u dat eventueel ook door een leverancier als Goedkopekoffiebekers.nl laten doen. Zij kunnen een ontwerp maken dat bij uw huisstijl past en eventueel een visualisatie of boodschap aan uw koffiebekers toevoegen.

Koffiebekers voor automaat bestellen

Wanneer u koffiebekers bestelt, mag u deze de volgende dag thuis verwachten. Bij Goedkopekoffiebekers.nl kunt u echter ook voor een bedrukking kiezen. Veel bedrijven besteden de productie uit in een ander land, maar bij Goedkopekoffiebekers.nl nemen wij de bedrukking van koffiebekers volledig in eigen beheer. Grote aantallen worden in China geproduceerd en kleinere aantallen in Groningen. Zo kunnen uw koffiebekers zo snel mogelijk voor een eerlijke prijs geleverd worden. Plaats direct een bestelling of neem contact op. Zo garandeert u dat er voldoende koffiebekers bij de koffieautomaat staan!

Hoe zorg je ervoor dat jouw koffie lekker vers blijft?

Koffie is natuurlijk het lekkerst wanneer de bonen nog lekker vers zijn. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw koffiebonen zo lang mogelijk vers blijven? Lees gauw verder om erachter te komen hoe jij jouw koffiebonen zo goed mogelijk kunt bewaren.

Zuurstof en vocht zorgen ervoor dat de koffiebonen minder vers worden, het is hierom belangrijk dat de bonen droog en afgesloten bewaard worden. Vaak kun je aan de bonen al wel ruiken of deze echt vers zijn, de minder verse bonen ruiken namelijk al snel muf.

Een ander onderdeel van de lekkere smaak is wanneer de bonen geroosterd zijn. Bij een goede aanbieder kun je vaak de datum van het roosteren op de zak vinden. Wanneer je het bij een grote aanbieder koopt is het goed zolang je de bonen binnen 4-5 maanden van roosteren gebruikt. Echter, bij een kleinere branderij is dit vaak 2-3 weken. Dit komt doordat hier vaak de bonen niet snel worden verpakt. Bij de beste koffiebonen worden deze direct vacuüm gezogen, daardoor worden de bonen niet meer muf.

Je kunt natuurlijk ook jouw koffiebonen kopen bij een lokale aanbieder. Deze zijn vaak een stuk kleinschaliger en hebben meer passie voor de productie en teelt. Grotere partijen doen vaak ook aan massaproductie en dergelijke, dit zorgt ervoor dat de bonen ook minder aandacht krijgen. Het is ook belangrijk dat de bonen niet in de koelkast worden bewaard. Wanneer de bonen telkens van koel naar warm gaan ontstaat er namelijk vocht en dit beïnvloed de smaak van de bonen ook weer.

Koffie blijft ook lekker vers wanneer je direct na het malen de koffie zet. Zorg er dus voor dat de bonen alleen gemalen worden wanneer je ook echt direct koffie gaat drinken. De koffiebonen worden dan alleen gemalen wanneer ze ook echt gebruikt worden om koffie te zetten. Het liefst worden de bonen binnen een week gebruikt. Wanneer er zuurstof bij de koffie komt zal de lekkere smaak snel afnemen. Dit is natuurlijk niet gewenst.

Om te genieten van de lekkerste kop koffie is het dus handig om deze tips te onthouden. Nu kom je niet meer te zitten met muffe koffie en drink je altijd een lekkere verse kop koffie.

Koffiemachines, welke past het beste bij u?

Er zijn veel verschillende koffiemachines in omloop. De één houdt van een simpele, eenvoudig bedienbare koffiemachine en de ander wil juist zo veel mogelijk verschillende ‘snufjes’, waardoor bij wijze van spreken ieder gezet kopje anders smaakt. Vooral in de afgelopen jaren gaan mensen sneller experimenteren. Vroeger was het simpel: koffie was koffie. Het enige wat erbij kwam kijken, was of men wel of geen suiker/melk bij de koffie wilde. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos.

De meest populaire koffiemachines

Een populair merk onder de koffieliefhebbers is Jura. Jura staat voor kwaliteit en gebruikersgemak. Kaldi is bijvoorbeeld een officiële dealer van Jura espressomachines. Kaldi verkoopt alleen Jura espressomachines met optimale service, professionele ondersteuning, 25 maanden garantie en garantieafhandeling door Jura.

Naast het merk Jura is De’Longhi een populaire speler binnen de koffiebranche. Het Italiaanse merk is enorm veelzijdig. De verse koffiebonen kunt u personaliseren door verschillende hoeveelheden koffie, water en melk te gebruiken, waardoor ieder kopje anders smaakt. Voor gegarandeerde kwaliteit is ECM Manufacture is een optie. Het Duitse merk staat bekend om de hoge kwaliteit die ze levert. Het bedrijf verkoopt vooral halfautomatische espressomachines, waarover u meer kunt lezen in de onderstaande alinea.

Espressomachines vergelijken

Vaak is het lastig om een snelle keuze te maken uit de diverse koffiemachines. Wilt u bijvoorbeeld volledige controle? Dan kunt u het beste kiezen voor een halfautomatische espressomachine. Een halfautomaat koffiemachine is een apparaat dat het water verwarmt en de druk levert om deze door de koffie te persen. De verdere handelingen dient u daarna zelf te verzorgen. De halfautomaat espressomachines zijn erg geliefd onder de echte espresso- en koffieliefhebbers.

Maar als u niet voor ieder kopje druk in de weer wilt zijn en met regelmaat een kopje koffie wenst, dan kunt u beter een volautomatische espressomachine kopen. Dit apparaat werkt zeer gemakkelijk; u stelt eenvoudig op de machine in hoe u uw heerlijke kopje koffie wilt drinken, wacht een paar seconden en daarna genieten maar!

Toch zelf een koffiemachine kopen?

Als startende ondernemer is een koffiemachine huren een goede optie. U betaalt dan immers een vooraf vaststaand bedrag, zodat u precies weet wat u ieder jaar kwijt bent aan uw koffieautomaat. Toch kan een koffiemachine kopen ook een zeer interessante optie zijn. Aan het kopen van een koffiemachine zijn namelijk ook zeker voordelen verbonden. In dit artikel leest u daarom alles over een koffieautomaat kopen.

Koffieautomaat kopen in plaats van huren

Een koffiemachine kopen in plaats van een zelfde machine huren, is in sommige gevallen een verstandige keuze. Wanneer uw onderneming bijvoorbeeld al een lange tijd stabiel draait met een nagenoeg vast aantal werknemers, is kopen zeker het overwegen waard. Huren heeft voor veel ondernemers immers als voordeel dat zij dan flexibel zijn. In uw geval is dat echter niet per se nodig, aangezien u hoogstwaarschijnlijk niet regelmatig van koffieautomaat hoeft te wisselen. Binnen uw bedrijf vinden er namelijk niet zo veel veranderingen meer plaats op het gebied van grootte of het aantal werknemers. Daardoor weet u eigenlijk precies welke koffiemachine in uw geval het beste is.

Voordelen van het kopen van een koffiemachine

Waarom zou u dan een koffiemachine kopen? Eigenlijk is dat vrij eenvoudig. Wanneer u een koffieautomaat koopt, is het automaat immers uw eigendom. U kunt afschrijven op de koffiemachine en kunt hem aan het einde van de economische levensduur dus weer verkopen en vervangen door een nieuwe.

Daar komt bij dat u zelf de verzekering en het onderhoud kunt regelen. Indien de koffiemachine niet veel te lijden heeft, kunt u zelfs besluiten niet voor een verzekering of onderhoudsabonnement te kiezen. Ook wanneer u zelf handig bent, zal een onderhoudsabonnement wellicht helemaal niet nodig zijn. Kortom: u bent op dit gebied erg flexibel. Wanneer u een koffieautomaat huurt, bent u meestal echter verplicht om via het verhuurbedrijf een verzekering en serviceabonnement af te sluiten. Op deze manier zou u dus kosten kunnen besparen door zelf een koffieautomaat aan te schaffen.

Ten slotte heeft u meer vrijheid in uw keuze voor specifieke koffiebonen. Bij veel verhuurders van koffieautomaten komt het er immers vaak op neer dat u wel hun ingrediënten moet gebruiken. Zo kunt u bij sommige bedrijven enkel gebruikmaken van de service, de garantie en het onderhoud wanneer u ook de bonen via hen aanschaft. Wanneer die koffiebonen eigenlijk niet aan uw wensen voldoen, is dat voor u uiteraard niet echt interessant.

Écht genieten met een bonen koffiemachine

U bent een echte koffieliefhebber en vindt het daarom belangrijk om uzelf en uw klanten op kantoor de beste koffie te kunnen voorschotelen? Dan is het uiteraard geen optie om goedkope koffie of pads te gebruiken. Wat in dat geval een betere keuze is, is koffie gemaakt van versgemalen bonen. Ook daarvoor zijn natuurlijk koffiemachines beschikbaar. Op deze pagina bespreken we daarom de bonen koffiemachine.

Koffiemachine met bonen voor verse koffie

Wanneer u echt lekkere en verse koffie wilt, is het aan te raden om voor een koffiemachine met bonen te kiezen. U kunt dan zelf de beste koffiebonen aanschaffen en die in het reservoir van het koffieautomaat doen om heerlijke koffie te zetten. Ieder kopje koffie wordt namelijk geheel vers gemalen, waardoor de smaak het best tot zijn recht komt.

Bij het dergelijke machines maken we echter wel onderscheid tussen volautomatische en halfautomatische koffieautomaten. Waar u bij halfautomatische machines vaak zelf de bonen nog moet malen, gaat het bij een volautomatisch koffieautomaat geheel vanzelf. Een koffieautomaat met bonen voor de zakelijke markt is over het algemeen volautomatisch. In dat geval hoeft u zelf dus geen handelingen meer te verrichten, zodat u binnen een korte tijd kunt genieten van een heerlijke kop koffie.

Diverse modellen van een koffieautomaat met bonen

De ene bonen koffiemachine kan aardig wat verschillen van de andere. Er zijn immers vele verschillende typen. Er zijn bijvoorbeeld modellen op de markt waarin u meerdere soorten bonen kunt doen, zodat u diverse soorten koffie kunt zetten. Natuurlijk is er ook altijd een eenvoudigere koffiemachine met bonen te verkrijgen. Verder verschilt de kwaliteit en het gebruiksgemak van de verschillende bonen koffiemachines ook. Het is dus niet gek dat de prijzen aardig uiteen kunnen lopen.

Daarom is het dan ook erg belangrijk om te bepalen wat voor u de meest ideale eigenschappen zijn. Vindt u een gunstige prijs belangrijk? Heeft u geen zin om de koffiemachine met bonen regelmatig schoon te maken? Is het voor u van belang dat er zo veel mogelijk soorten koffie mee kunnen worden gezet? Het is verstandig om dit alles op een rijtje te zetten, zodat u de meest geschikte bonen koffiemachine kunt aanschaffen.

Koffiemachine bonen aanschaf en onderhoud

Naast het afwegen van de verschillende opties is het uiteraard ook verstandig om een koffieautomaat met bonen te gaan testen. Bij vele aanbieders kunt u immers gewoon langsgaan om enkele machines uit te proberen. Er zijn zelfs bedrijven die u een week lang een proefmachine kunnen aanbieden, zodat u alles optimaal kunt testen.

Na het aanschaffen van de perfecte bonen koffiemachine is het verstandig om hem regelmatig te laten onderhouden. Aangezien het automaat dagelijks gebruikt zal worden, kan er immers slijtage gaan optreden. Gelukkig bieden sommige aanbieders daarom een uitgebreid service pakket aan. Zij leveren dan vaak niet alleen de bonen, maar verzorgen tevens het onderhoud en de verzekering.