Toch zelf een koffiemachine kopen?

Als startende ondernemer is een koffiemachine huren een goede optie. U betaalt dan immers een vooraf vaststaand bedrag, zodat u precies weet wat u ieder jaar kwijt bent aan uw koffieautomaat. Toch kan een koffiemachine kopen ook een zeer interessante optie zijn. Aan het kopen van een koffiemachine zijn namelijk ook zeker voordelen verbonden. In dit artikel leest u daarom alles over een koffieautomaat kopen.

Koffieautomaat kopen in plaats van huren

Een koffiemachine kopen in plaats van een zelfde machine huren, is in sommige gevallen een verstandige keuze. Wanneer uw onderneming bijvoorbeeld al een lange tijd stabiel draait met een nagenoeg vast aantal werknemers, is kopen zeker het overwegen waard. Huren heeft voor veel ondernemers immers als voordeel dat zij dan flexibel zijn. In uw geval is dat echter niet per se nodig, aangezien u hoogstwaarschijnlijk niet regelmatig van koffieautomaat hoeft te wisselen. Binnen uw bedrijf vinden er namelijk niet zo veel veranderingen meer plaats op het gebied van grootte of het aantal werknemers. Daardoor weet u eigenlijk precies welke koffiemachine in uw geval het beste is.

Voordelen van het kopen van een koffiemachine

Waarom zou u dan een koffiemachine kopen? Eigenlijk is dat vrij eenvoudig. Wanneer u een koffieautomaat koopt, is het automaat immers uw eigendom. U kunt afschrijven op de koffiemachine en kunt hem aan het einde van de economische levensduur dus weer verkopen en vervangen door een nieuwe.

Daar komt bij dat u zelf de verzekering en het onderhoud kunt regelen. Indien de koffiemachine niet veel te lijden heeft, kunt u zelfs besluiten niet voor een verzekering of onderhoudsabonnement te kiezen. Ook wanneer u zelf handig bent, zal een onderhoudsabonnement wellicht helemaal niet nodig zijn. Kortom: u bent op dit gebied erg flexibel. Wanneer u een koffieautomaat huurt, bent u meestal echter verplicht om via het verhuurbedrijf een verzekering en serviceabonnement af te sluiten. Op deze manier zou u dus kosten kunnen besparen door zelf een koffieautomaat aan te schaffen.

Ten slotte heeft u meer vrijheid in uw keuze voor specifieke koffiebonen. Bij veel verhuurders van koffieautomaten komt het er immers vaak op neer dat u wel hun ingrediƫnten moet gebruiken. Zo kunt u bij sommige bedrijven enkel gebruikmaken van de service, de garantie en het onderhoud wanneer u ook de bonen via hen aanschaft. Wanneer die koffiebonen eigenlijk niet aan uw wensen voldoen, is dat voor u uiteraard niet echt interessant.