Koffiemachines, welke past het beste bij u?

Er zijn veel verschillende koffiemachines in omloop. De één houdt van een simpele, eenvoudig bedienbare koffiemachine en de ander wil juist zo veel mogelijk verschillende ‘snufjes’, waardoor bij wijze van spreken ieder gezet kopje anders smaakt. Vooral in de afgelopen jaren gaan mensen sneller experimenteren. Vroeger was het simpel: koffie was koffie. Het enige wat erbij kwam kijken, was of men wel of geen suiker/melk bij de koffie wilde. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos.

De meest populaire koffiemachines

Een populair merk onder de koffieliefhebbers is Jura. Jura staat voor kwaliteit en gebruikersgemak. Kaldi is bijvoorbeeld een officiële dealer van Jura espressomachines. Kaldi verkoopt alleen Jura espressomachines met optimale service, professionele ondersteuning, 25 maanden garantie en garantieafhandeling door Jura.

Naast het merk Jura is De’Longhi een populaire speler binnen de koffiebranche. Het Italiaanse merk is enorm veelzijdig. De verse koffiebonen kunt u personaliseren door verschillende hoeveelheden koffie, water en melk te gebruiken, waardoor ieder kopje anders smaakt. Voor gegarandeerde kwaliteit is ECM Manufacture is een optie. Het Duitse merk staat bekend om de hoge kwaliteit die ze levert. Het bedrijf verkoopt vooral halfautomatische espressomachines, waarover u meer kunt lezen in de onderstaande alinea.

Espressomachines vergelijken

Vaak is het lastig om een snelle keuze te maken uit de diverse koffiemachines. Wilt u bijvoorbeeld volledige controle? Dan kunt u het beste kiezen voor een halfautomatische espressomachine. Een halfautomaat koffiemachine is een apparaat dat het water verwarmt en de druk levert om deze door de koffie te persen. De verdere handelingen dient u daarna zelf te verzorgen. De halfautomaat espressomachines zijn erg geliefd onder de echte espresso- en koffieliefhebbers.

Maar als u niet voor ieder kopje druk in de weer wilt zijn en met regelmaat een kopje koffie wenst, dan kunt u beter een volautomatische espressomachine kopen. Dit apparaat werkt zeer gemakkelijk; u stelt eenvoudig op de machine in hoe u uw heerlijke kopje koffie wilt drinken, wacht een paar seconden en daarna genieten maar!